Vestvågøy rundt – racerapport

Et innlegg om å innfri et valgløfte.

Før start
Før start

Rett før valget i fjor lovte jeg å løpe Vestvågøya rundt (76 km) hvis jeg ble valgt inn i kommunestyret. Venstre lå da an til å få to mandater i kommunestyret, og jeg sto på andreplass på lista. Etter opptelling av stemmene viste det seg at Venstre bare fikk ett mandat, og det ble undertegnende. Jeg hadde dermed et løfte å innfri.

På grunn av diverse årsaker fikk jeg ikke løpt i høst, dermed var det duket for en påskeultra. 19.mars ble pekt ut som den store dagen, og med mange hjelpere parat var det bare å snøre på seg skoene.

Apropos sko. Skovalget i dag havnet på mine en dag gamle Altra Lone Peak 2.5. Jeg hadde ikke lyst til å løpe 76 km med de stive Icebug-skoene mine og valgte derfor å ta i bruk de nye Altraene. Skoene satt veldig bra på dagens føre, som var løssnø, sørpe og bar asfalt.

Løpet startet ved Rådhuset på Leknes for symbolikken sin del. Løypa rundt øya er relativt flat, med to stigninger av betydning. Første stigning kom etter 3 km, Hagskaret med 125 høydemeter. Med journalister ventende på toppen gikk den stigningen lett som en lek.

Før løpet var jeg spent på været langs Valbergveien, helt uten grunn egentlig. Sola skinte tidvis og det var lite vind. Jeg hadde vært bekymret for motvind langs den 27 km lange veien. Slapp heldigvis billig unna.

Utsikt fra Valbergveien
Utsikt fra Valbergveien

image

 

Løpinga gikk veldig fint til jeg passerte 38 km ved Smorten. 38 km ble passert med en snittfart på 5:25 pr km. Hadde følge av syklisten Stener Lauritsen som kom syklende fra Svolvær. Han slo følge med meg fra Moland til Sundklakkbrua. Veldig trivelig.

Stener Lauritsen
Stener Lauritsen

Langs E10 mot Leknes kom problemene. Kneet slo seg vrang, og jeg begynte å tenke på om jeg skulle klare å fullføre. Måtte gå en del etter passering 42 km, men klarte faktisk å perse på 50 km-distansen med 12 min!

Været og føret var skiftende, det var en del snøbyger og litt sørpe langs E10.

Tenkte at det kunne være en fordel å bytte sko nå, så jeg fikk byttet til Hoka Clifton skoene mine ved Vonheimkrysset. Måtte også ty til et par smertestillende for å døyve kneplagene, noe jeg egentlig er veldig skeptisk til, men hadde ikke noe annet valg i dag.

Kom meg videre til Sletteng (60 km) der familien sto å heiet på meg med plakater og flagg. Veldig morsomt, og en sårt tiltrengt vitamininnsprøyting.

Ny heiagjeng sto på Liland (65 km). Masse kjentfolk, særdeles hyggelig!!! Takk til dere!

image
Heiagjengen på Liland

Siste 10 km var det bare å bite sammen tennene å kjøre på. Journalister fra Lofotposten, Avisa Lofoten og Lofot-tidende fulgte sjarmøretappen så det var bare å holde hodet hevet og overse smertene.

Jeg kom i mål 47 min før planlagt tid. Sluttiden ble 7 timer og 13 min. Totaldistanse 76,8 km. Snittiden pr km ble til slutt 5:38

Av næring underveis gikk det med 7 GU, og 2 liter tailwind, samt 0,5 liter vann og litt polly turmiks med sjokolade og nøtter.

image
I mål
image
Stor i kjeften, snar å spreng
Seiershoppet
Seiershoppet

Tusen takk til alle som har sendt meg meldinger og lykkeønskninger. Tusen takk til alle som møtte opp før start, langs løypa og i mål, jeg er ganske ydmyk og takknemmelig! Tusen takk til crewet mitt: Heidi, Hjertine, Ludvik og mamma! Uten dere hadde det ikke gått bra i dag!

En ekstra takk til The Arctic Triple og Racetracker som fikset sporing til meg på rekordtid!

En kommentar om “Vestvågøy rundt – racerapport”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *